1. C. Tjekkisk pilsner

1C. TJEKKISK PILSNER
OG FG Alkohol
(vol%)
IBU EBC
1046-52 1012-17 4,1-5,0 35-45 7-15
Tjekkisk pilsner fra små tjekkiske bryggerier er
ofte mere humlet og mere diacetylpræget end de
industrielt bryggede øl der typisk er tilgængelige i
Danmark. Kendetegnet ved stor maltfylde og
restsødme, samt brugen af saaz humle.
Aroma: Svag til middel maltaroma af brød og kiks.
Svag til middel, krydret humlearoma, af
mellemeuropæiske humletyper. Svag til middel
niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme.
Udseende: Halmgul til gylden. Kraftigt og tykt
skum. Klar til let tåget.
Smag: Middel til kraftig maltsmag, med karakter
af brød og kiks. Middel til kraftig humlesmag, med
karakter af græs og krydderurter. Høj restsødme
balanceres af middel til kraftig bitterhed.
Krop: Medium krop. Medium karbonering, lavere
end de fleste undergærede øltyper.
Eksempler: Pilsner Urquell, Budweiser Budvar,
Staropramen Pilsner, Nørrebro Ceske Böhmer.