1. D. Tysk pilsner

1D. TYSK PILSNER
OG FG Alkohol
(vol%)
IBU EBC
1045-50 1006-12 4,5-5,3 30-45 5-10
En lys og tør pilsnerøl, med markant
humlebitterhed og indslag af DMS. Det hårde og
sulfatrige vand i Nordtyskland gør at øllet har en
mere kantet og humlebitter profil end de tjekkiske
pilsnere.
Aroma: Fraværende til svag, lys maltaroma. Svag
til kraftigt humlearoma, af mellemeuropæiske
humletyper. Svag til kraftigt niveau af DMS.
Diacetyl må ikke forekomme.
Udseende: Lys halmgul til halmgul. Kraftigt og
tykt skum. Klar.
Smag: Svag til middel smag af pilsnermalt, som
ikke må dominere. Middel til kraftig, krydret
humlesmag. Middel til kraftig humlebitterhed der
kan virke skarp og let metallisk.
Krop: Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler: Jever, Bitburger, Warsteiner.