11. A. Belgisk dubbel/bruin

11A. BELGISK DUBBEL/BRUIN
OG FG Alkohol
(vol%)
IBU EBC
1056-70 1010-16 5,9-7,4 18-25 30-70
Den mørke belgiske type, i moderat alkohol styrke,
kendes både fra klostre og andre belgiske
bryggerier.
Aroma: Svag til middel maltaroma, som kan have
karakter af karamel, nødder, brød eller chokolade.
Fraværende til svag humlearoma, med karakter fra
europæiske humletyper. Middel til kraftig vinøs
karakter af tørrede frugter fra alkohol og
frugtestere. Svag fenolisk-krydret karakter. DMS
og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende: Lys kobberfarvet til mørk rødbrun.
Kraftigt cremefarvet skum. Klar til medium tåget.
Smag: Svag til middel maltsmag, som kan have
karakter af karamel, nødder, brød eller chokolade.
Fraværende til svag humlesmag med middel
bitterhed. Middel til kraftig vinøs karakter af
tørrede frugter fra alkohol og frugtestere.
Krop: Medium til fyldig krop. Kraftig karbonering.
Eksempler: Westmalle Dubbel, Leffe Brune, Rød
Chimay, St. Bernardus Prior 8.