11. B. Mørk stærk belgisk ale

11B. MØRK STÆRK BELGISK ALE
OG FG Alkohol
(vol%)
IBU EBC
> 1076 1012-24 > 8,0 20-50 35-70
Den stærkeste belgiske klostertype, oftest
benævnt som abt eller quadrupel.
Aroma: Svag til middel maltaroma, som kan have
karakter af brød, nødder eller karamel. Yderligere
aroma af karamel, kandis og brun farin fra
forgærede sukkertyper. Fraværende til svag
humlearoma. Middel til kraftig vinøs karakter af
tørrede frugter fra alkohol og frugtestere.
Fraværende til middel fenolisk-krydret karakter.
DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende: Mørk kobberfarvet til mørk rødbrun.
Kraftig cremefarvet skum. Klar til medium tåget.
Smag: Svag til middel maltsmag, som kan have
karakter af brød, nødder eller karamel. Yderligere
smag af karamel, kandis og brun farin fra
forgærede sukkertyper. Fraværende til svag
humlesmag. Svag til middel humlebitterhed, som
oftest kun lige balancerer sødmen. Middel til
kraftig vinøs karakter af tørrede frugter fra alkohol
og frugtestere. Alkoholen kan opleves som kraftigt
varmende, men må ikke virke sprittet.
Krop: Medium til fyldig krop. Kraftig karbonering.
Eksempler: Rochefort 10, La Trappe Quadrupel,
Blå Chimay, St. Bernardus Abt 12.