13. A. Frugt-/grøntsagsøl

13A. FRUGT/GRØNTSAGSØL
OG FG Alkohol
(vol%)
IBU EBC
– – – – –
En harmonisk forening af frugt/grøntsag og øl. Den
grundlæggende øl skal følge en klassisk stilart og i
konkurrencer skal både stilart og tilsætning
angives. Bemærk at de kommercielle bryggerier,
og dermed eksemplerne sjældent går efter at
ramme en specifik grundlæggende stilart.
Aroma: Øllet skal følge den grundlæggende stilart.
Den valgte tilsætning skal bemærkes, men
samtidig være i harmoni med øllet. Bemærk at
forskellige tilsætninger kan være mere eller mindre
markante i deres karakter.
Udseende: Farve og skum skal følge den
grundlæggende øltype, men den valgte tilsætning
kan afspejles.
Smag: Øllet skal følge den grundlæggende stilart.
Den valgte tilsætning skal bemærkes, men
samtidig være i harmoni med øllet. Bemærk at
forskellige tilsætninger kan være mere eller mindre
markante i deres karakter.
Krop: Krop og karbonering skal følge den
grundlæggende stilart.
Eksempler: Wittekerke Rosé (Wit med hindbær),
Brasserie de Silly Pink Killer (Belgisk blond med
pink grape), Ørbæk Blueberry Hill Ale (Engelsk pale ale med blåbær), Herslev Asparges (Weissbier
med asparges).