13. B. Krydderøl

13B. KRYDRET ØL
OG FG Alkohol
(vol%)
IBU EBC
– – – – –
En harmonisk forening af krydderier og øl. Den
grundlæggende øl skal følge en klassisk stilart og i
konkurrencer skal både stilart og tilsætninger
angives. Juleøl hvor f.eks. appelsinskal indgår
sammen med krydderier hører til i denne stilart.
Bemærk at de kommercielle bryggerier, og dermed
eksemplerne sjældent går efter at ramme en
specifik grundlæggende stilart.
Aroma: Øllet skal følge den grundlæggende stilart.
Den valgte tilsætning skal bemærkes, men
samtidig være i harmoni med øllet. Bemærk at
forskellige tilsætninger kan være mere eller mindre
markante i deres karakter.
Udseende: Farve og skum skal følge den
grundlæggende øltype, men den valgte tilsætning
kan afspejles.
Smag: Øllet skal følge den grundlæggende stilart.
Den valgte tilsætning skal bemærkes, men
samtidig være i harmoni med øllet. Bemærk at
forskellige tilsætninger kan være mere eller mindre
markante i deres karakter.
Krop: Krop og karbonering skal følge den
grundlæggende stilart.
Eksempler: Herslev Stjernebryg (Old ale med
stjerneanis og andre julekrydderier), Grauballe
Enebær Stout (Moderne stout med enebær),
Skands Esrum Kloster (Old ale med blandede
krydderier), Thisted Porse Guld (Helles bock med
porse).