13. C. Trælagret øl

13C. TRÆLAGRET ØL
OG FG Alkohol
(vol%)
IBU EBC
– – – – –
Øl lagret på træfade eller –spåner. Der kan være
noter fra spiritus, enten fra tidligere brug af fadet
eller hvis spånerne har trukket i det. Den
grundlæggende øl skal følge en klassisk stilart og
fungere harmonisk med trækarakteren. I
konkurrencer skal den grundlæggende stilart
angives.
Aroma: Øllet skal følge den grundlæggende stilart.
Trælagring skal bemærkes, men samtidig være i
harmoni med øllet.
Udseende: Farve og skum skal følge den
grundlæggende øltype.
Smag: Øllet skal følge den grundlæggende stilart.
Trælagring skal bemærkes, men samtidig være i
harmoni med øllet.
Krop: Krop og karbonering skal følge den
grundlæggende stilart.
Eksempler: Great Divide Oak Aged Yeti (Imperial
stout på egespåner), Goose Island Bourbon County
Stout (Imperial stout på bourbon fade),
Harviestoun Ola Dubh (Imperial stout på røget
whisky fad), Herslev Mjølner Fadlagret (Engelsk
barley wine på egetræ).